Uitvaart Oosterbeek? Door onze jarenlange ervaring met de plaatselijke gebruiken en mogelijkheden bij uitvaarten in Oosterbeek en omgeving, kunnen wij u goed adviseren zodat u de juiste keuze kunt maken voor een bijzonder en persoonlijk afscheid. Oosterbeek is de grootste plaats van de gemeente Renkum.

Uitvaartcentrum voor uitvaart Oosterbeek

Indien de opbaring van uw dierbare niet thuis is, verzorgen wij voor u de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitvaartvaartcentrum van een collega-uitvaartonderneming; de monumentale uitvaartboerderij van Uitvaartcentrum Moskowa, Kramer Uitvaartverzorging in Arnhem of DELA Uitvaartcentrum Arnhem. Alle locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken over ruime parkeergelegenheid.

Afscheidsbijeenkomst Oosterbeek

Een afscheidsbijeenkomst kunt u eigenlijk overal houden. Vaak kiest men voor de aula van een crematorium / begraafplaats of een kerk. Echter een afscheidsbijeenkomst kan ook bij u thuis (met een dominee of pastor erbij) of alleen een klein samenzijn rondom het graf met een handjevol aanwezigen (en aansluitend met elkaar lunchen). Het is goed om te weten dat er veel mogelijk is op het gebied van uitvaartlocaties. Het kan een hele mooie gedachte zijn om een uitvaart te houden op een plek waarmee u verbonden bent of waar u een bijzondere herinnering aan heeft.

Crematorium Oosterbeek

Oosterbeek heeft geen eigen crematorium maar Oosterbeek ligt wel centraal ten opzichte van Begraafplaats & Crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 in Arnhem en Yarden Crematorium Slingerbos in Ede, Slingerboslaan 15 in Ede. In crematorium Moscowa is er de Lindenzaal voor crematieplechtigheden en de Berkenzaal voor begrafenisplechtigheden. In Crematorium Slingerbos is er een aula met 125 zitplaatsen en voor intieme groepen is een afscheid in de familiekamer mogelijk. Voor grote groepen wijken wij ook met regelmaat uit naar de Veluwezaal van Crematorium Dieren, Imboslaan 6 in Dieren.

Begraafplaats Oosterbeek

De oude algemene begraafplaats in Oosterbeek

Fangmanweg 21
Op deze monumentale begraafplaats worden geen graven meer uitgegeven.

Algemene Begraafplaats ‘Zuid’ in Oosterbeek

van Limburg Stirumweg 35
Deze begraafplaats van Oosterbeek, die in 1899 in gebruik is genomen, doet nog steeds als zodanig dienst. Op de begraafplaats zijn nog vele graven uit de begintijd behouden gebleven, waaronder van veel prominente Oosterbekers en of graven met markante monumenten. Op deze begraafplaats is een aparte ruimte ingericht waar gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog zijn begraven. Het betreft hier zowel burger- en militaire slachtoffers. De diversiteit van graven uit de verschillende tijdvakken in combinatie met majestueuze coniferenlanen, welke de nationale monumentenstatus bezitten, vormt het karakter van deze begraafplaats. Op deze begraafplaats bevindt zich eveneens een urnenmuur.

Algemene Begraafplaats ‘Noord’ in Oosterbeek

van Limburg Stirumweg 35
Het noordelijke deel van de begraafplaats is gerealiseerd en in gebruik genomen rond 1957 toen begraafplaats ‘Zuid’ haar maximale capaciteit bereikte. Kenmerkend voor het noordelijke deel is het bosachtige karakter van de begraafplaats, waardoor er sprake is van begraven in de natuur. Voordeel ten opzichte van de traditionele natuurbegraafplaatsen is dat nabestaanden hier na eigen inzicht een herdenkingsmonument mogen plaatsen en de begraafplaats goed toegankelijk is. Ondanks de goede bereikbaarheid per auto overheersen de rust en de natuur op deze begraafplaats. In en rond het aanwezige heideveld bevinden zich de urnenvoorzieningen en de asverstrooingsheuvel. Voor rouw- en herdenkingsdiensten is er een aula beschikbaar, die ook gebruikt kan worden voor uitvaartdiensten op het zuidelijke deel. De aula heeft circa 100 zitplaatsen. Het is mogelijk om gebruik te maken van een cateringservice.

Airborne Begraafplaats Oosterbeek

Op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek liggen meer dan 1.750 geallieerde militairen begraven, die gesneuveld zijn tijdens de Slag om Arnhem. Op de eerste zondag na 17 september worden zij met groot eerbetoon herdacht in het bijzijn van veteranen, hun familie en duizenden geïnteresseerden. Traditioneel leggen ‘bloemenkinderen’ – schoolkinderen uit de gemeente Renkum en omliggende gemeenten – bloemen bij de graven tijdens deze herdenking.

Natuurbegraafplaats Heidepol

Aan de rand van Arnhem vindt u natuurbegraafplaats Heidepol. Het gebied maakt deel uit van de uitgestrekte heidevelden van de Veluwe. Heidepol is een natuurgebied van 17 hectare groot met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren. Er zijn wandelpaden die de open plekken, het bos en de bosranden toegankelijk maken. Wij onderhouden de natuur en zorgen er samen met Natuurmonumenten voor dat het gebied altijd een natuurgebied blijft. Op deze bijzondere locatie kunt u een laatste rustplaats uitkiezen. Een plek onder een oude, statige eik, aan de bosrand of in het open veld. De natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk en dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Uitvaartbegeleiding Oosterbeek

Naast uitvaartbegeleiding in Oosterbeek begeleiden wij ook uitvaarten in onder meer de regio Arnhem, Huissen, Nijmegen, Rozendaal, Velp, Rheden en Dieren. Maar ook in omliggende steden en dorpen wordt onze hulp regelmatig ingeroepen. Op verzoek komen wij ook buiten ons werkgebied. Neem ook dan gerust contact met ons op. Wij verzorgen een begrafenis of crematie in Oosterbeek, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Uitvaartbegeleiders voor uitvaart Oosterbeek en omgeving

Op zoek naar uitvaartbegeleiders in Elst? Wij verzorgen ook uitvaarten in Oosterbeek en omgeving.

Jacqueline Hofman | uitvaartbegeleider Oosterbeek
Hetty Plantinga | uitvaartbegeleider Oosterbeek

Jacqueline Hofman uitvaartbegeleider voor uitvaart OosterbeekHetty Plantinga uitvaarbegeleider voor uitvaart Oosterbeek