Uitvaartzorg Velp? Door onze jarenlange ervaring met de plaatselijke gebruiken en mogelijkheden in Velp en omgeving, kunnen wij u goed adviseren zodat u de juiste keuze kunt maken voor een bijzonder en persoonlijk afscheid. Velp valt samen met de dorpen Dieren, Rheden, De Steeg, Ellecom, Spankeren en Laag-Soeren onder de gemeente Rheden.

Uitvaartcentrum voor uitvaartzorg Velp

Indien de opbaring van uw dierbare niet thuis is, verzorgen wij voor u de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitvaartvaartcentrum van een collega-uitvaartonderneming. Bijvoorbeeld Kramer Uitvaartverzorging in Velp, Kramer Uitvaartverzorging in Arnhem, de monumentale boerderij van Uitvaartcentrum Moskowa, Iris & De Mol Uitvaartverzorging, DELA Uitvaartcentrum Arnhem, Monuta Dieren en Monuta Arnhem Alle locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken over ruime parkeergelegenheid.

Afscheidsbijeenkomst Velp

Een afscheidsbijeenkomst kunt u eigenlijk overal houden. Vaak kiest men voor de aula van een crematorium / begraafplaats of een kerk. Echter een afscheidsbijeenkomst kan ook bij u thuis (met een dominee of pastor erbij) of alleen een klein samenzijn rondom het graf met een handjevol aanwezigen (en aansluitend met elkaar lunchen). Het is goed om te weten dat er veel mogelijk is op het gebied van uitvaartlocaties. Het kan een hele mooie gedachte zijn om een uitvaart te houden op een plek waarmee u verbonden bent of waar u een bijzondere herinnering aan heeft. (bijvoorbeeld The Hunting Lodge, Kastanjelaan 13, Oranjerie Rosendael, Landgoed Rhederoord)

Crematorium Velp

Velp heeft geen crematorium maar Velp is wel centraal gelegen ten opzichte van de diverse crematoria. Crematorium Dieren in Dieren of Begraafplaats & Crematorium Moscowa in Arnhem. Crematorium Dieren beschikt over een grote en kleine aula, dit zijn respectievelijk de Veluwezaal en de IJsselzaal. In crematorium Moscowa is er de Lindenzaal voor crematieplechtigheden en de Berkenzaal voor begrafenisplechtigheden.

Begraafplaats Velp

Begraafplaats Bergweg

Dit is een van oudsher katholieke begraafplaats gelegen in aan de Bergweg in Velp. De begraafplaats leek in verval te raken toen op de algemene begraafplaats Heiderust in Rheden een katholiek deel in gebruik werd genomen (jaren zestig van de vorige eeuw). Maar dankzij de inzet van een aantal parochianen is de begraafplaats in 2004 van ruiming gered en is de begraafplaats grondig gerenoveerd. In 2006 is een urnenmuur geplaatst op de begraafplaats en zijn er vakken aangelegd voor urnengraven.

Begraafplaats en gedenkpark Heiderust

Dit is een algemene begraafplaats aan de Lentsesteeg in Rheden. Heiderust ligt midden in de natuur aan de rand van de Veluwezoom en is naast een begraafplaats ook een mooi gedenkpark. Het is de grootste begraafplaats van de gemeente Rheden, met een oppervlakte van 24 ha. Op het oude gedeelte, dat dateert uit 1913, is de aanleg parkachtig met graven langs sfeervolle lanen midden in het groen. Op dit gedeelte komen nog regelmatig graven beschikbaar. Het nieuwe gedeelte is in 1965 in gebruik genomen. In 2015 is aan de Velpse kant een plek ingericht als natuurbegraafplaats. Deze graven gaan uiteindelijk op in de natuur. Er is een speciale plek op de begraafplaats voor het houden van een openluchtbijeenkomst. Is het onverwachts toch slecht weer dan kan altijd uitgeweken worden naar de kleine aula op de begraafplaats.

De Oude Begraafplaats Reinaldstraat Velp

Dit is in 1836 in gebruik genomen en is de oudste begraafplaats in de gemeente Rheden. Sinds eind 1982 werd er niet meer begraven maar op 21 augustus 2015 is de begraafplaats weer in gebruik genomen om te begraven en urnen bij te zetten in het columbarium, urnengraven of bij bestaande graven. Op de begraafplaats zijn nog enkele graven die uitgegeven kunnen worden.

Uitvaartbegeleiding Velp

Naast uitvaartbegeleiding in Velp begeleiden wij ook uitvaarten in onder meer de regio Arnhem, Ellecom, Doesburg, Rozendaal, Oosterbeek, Rheden, Dieren en Zutphen. Maar ook in omliggende steden en dorpen wordt onze hulp regelmatig ingeroepen. Op verzoek komen wij ook buiten ons werkgebied. Neem ook dan gerust contact met ons op.
Wij verzorgen de begrafenis of crematie in Velp, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Uitvaartbegeleiders voor uitvaartzorg Velp en omgeving

Jacqueline Hofman | uitvaartbegeleider Velp
Hetty Plantinga | uitvaartbegeleider Velp

Jacqueline Hofman uitvaartbegeleider voor uitvaart VelpHetty Plantinga uitvaarbegeleider voor uitvaart Velp