Condoleance in eigen tuin

Condoleance in eigen tuin

Condoleance

Voor de nabestaanden is het een enorme steun om van familie, vrienden en kennissen te horen wat hun naaste voor iemand heeft betekend of waarom hij of zij zo geliefd was. Deze herinneringen zijn dierbaar en helpen de nabestaanden bij het verwerken van hun verlies.

Het is heel gebruikelijk om familieleden, vrienden en kennissen gelegenheid tot condoleren te geven. Condoleren kan op verschillende manieren. Vaak kiezen nabestaanden ervoor om voor de condoleance een informeel of formeel samenzijn te organiseren. Meestal voor en/of na de plechtigheid. Vooral na een afscheidsdienst kan het fijn zijn om met de aanwezigen in een informele sfeer rustig na te praten en herinneringen op te halen.
Gelegenheid tot schriftelijk condoleren behoort ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als er geen bijeenkomst is.

Waar houd je de condoleance?

Steeds vaker ziet men dat de afscheidsplechtigheid of condoleance buiten het crematorium of uitvaartcentrum plaatsvindt. Waar naasten en belangstellenden elkaar ontmoeten voor een condoleance hangt helemaal af van uw wensen. Misschien heeft u thuis mogelijkheden, in een buurthuis of in het favoriete restaurant of café van de overledene. U kiest de plek waar u zich prettig voelt. Natuurlijk moet er ook voldoende ruimte zijn voor de mensen die komen. Wij kunnen u helpen om een geschikte locatie te vinden. Heeft u vragen of ideeën? U mag ons gerust bellen op 06 3151 5032.