Welke vorm van uitvaartbegeleiding wenst u?

De dag dat u afscheid neemt van uw dierbare is van grote waarde. Het is het moment dat in alle facetten moet kloppen. De verhalen, de muziek, de beelden en de bloemen. De hele sfeer van het afscheid moet uitademen wie uw dierbare was en wat hij of zij voor u betekent heeft.
Wilt u de hele uitvaart tot in detail door ons laten verzorgen, of wilt u dat wij alleen zorgen voor alle praktische en logistieke zaken rondom de uitvaart? Wilt u dat wij naast alle praktische en logistieke zaken ook het voortouw nemen tijdens de dienst? Of wilt u vooral alles zelf in de hand hebben, regelen, controleren en uitvoeren en minimaal gebruik maken van onze diensten – maar zoekt u wel iemand die over uw schouder mee kijkt? Wilt u een telefonische regeling of ondersteuning op afstand via Skype of FaceTime? De keus over de vorm van uitvaartbegeleiding voor een passende uitvaartzorg is aan u.

Vakkundigheid

Er moet heel veel gebeuren en de regie nemen over de uitvaartplechtigheid vergt vakkundigheid.
Tijdens de intense en emotionele tijd tussen overlijden en de uitvaart wilt u iemand om u heen die u vertrouwt, die goed voelt en u helpt om helder te krijgen hoe u het wilt en wat die keuzes zijn. Iemand die niet alleen uitvoert maar juist ook ideeën en nieuwe inzichten aandraagt en u aanspoort uw hart te volgen, u inspireert om buiten de gebaande wegen te gaan indien dit gewenst is. Het is onze opdracht om mee te bewegen en daar te zijn waar het nodig is, maar ons onzichtbaar te maken waar we mogelijk teveel zijn. Onze stijl van werken is informeel en formeel zo nodig. Ondersteunend waar dat nodig is en zelf laten doen waar dat gewenst is.

Persoonlijke uitvaartbegeleiding

Voor de begeleiding van u als nabestaande, nemen wij alle tijd. In de dagen voor de uitvaart mag u rekenen op onze persoonlijke begeleiding, hebben we – indien gewenst – dagelijks contact en werken steeds een stukje naar het afscheid toe. Waar het kan, doen wij het regelwerk en nemen wij een aantal praktische zorgen uit handen zodat u en uw naasten zich kunnen richten op uw dierbare en op elkaar.
Op de dag zelf leiden wij alles subtiel in goede banen; u kunt alle aandacht geven aan het afscheid. Want daar gaat het om in deze dagen; samen een herinnering maken. Een herinnering om te koesteren.