Rouwbloemen

UitvaartkistenOorspronkelijk staan bloemen voor groei, nieuw leven en voorwaartse beweging. De natuurlijke schoonheid van bloemen zorgt voor een gevoel van warmte en medeleven. Daarnaast vormen ze een laatste groet of een dankbetoon. Soms ‘vertellen’ bloemen wat je zelf niet kunt zeggen. Misschien verwoorden ze een herinnering, of kiest u de lievelingsbloem- of kleur van de overledene.

Symboliek

Ook bijzonder: maak een keuze voor rouwbloemen aan de hand van symboliek. Er valt met bloemen veel te vertellen.
Als er een bloem is die de liefde uitspreekt, dan is het de roos wel. Dat maakt de bloem een liefdevolle bloem voor een rouwboeket, of om los mee te nemen naar een uitvaart. Of de Agapanthus, ‘bloem der liefde’ van het Griekse ‘agape’ (liefde) en ‘anthos’ (bloem). Voor iemand waar je heel veel van houdt.

Wensen omtrent bloemen

Niet in alle culturen en religies horen bloemen bij een uitvaart. Zo is het in sommige Islamitische en Joodse kringen niet gebruikelijk om bloemen mee te nemen naar een uitvaart. Is het de wens van de overledene of van nabestaanden om geen bloemen te ontvangen of alleen bloemen van een bepaalde soort of kleur? Dan is het verstandig om dat op de rouwkaart en in de rouwadvertentie te vermelden. Of wat dacht u van een bloemstuk met bloemen uit uw eigen tuin? Waar u ook voor kiest, wij helpen u graag met het uitwerken van uw eigen ideeën of juist met het aandragen van ideeën.