Uitvaartmuziek

Muziek is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van een uitvaart. Muziek kan soms uitdrukken wat je met woorden niet kunt overbrengen. Muziek creëert sfeer en een moment van bezinning, kan mensen raken, vertelt een verhaal, roept herinneringen op en biedt troost. Het is helemaal aan u welke muziek u laat horen. Dit kan muziek zijn waar de overledene van hield, of juist muziek die veel voor de nabestaanden kan betekenen.
Wij denken graag met u mee.

Rouwmuziek

Sommige muziek is speciaal geschreven voor crematies en begrafenissen. Bijvoorbeeld requiems, die zijn speciaal gecomponeerd voor de eredienst voorafgaand aan een begrafenis. Op het internet is veel terug te vinden over (veel gedraaide) uitvaartmuziek. Klassiek, Nederlandstalig, modern, van alles. Natuurlijk bent u helemaal niet gebonden aan specifieke uitvaartmuziek.

Livemuziek tijdens de uitvaart

Heeft u weleens gedacht aan livemuziek tijdens de uitvaart? Livemuziek tijdens een uitvaartdienst wordt vaak als indrukwekkend ervaren; emoties lijken nog sterker binnen te komen. Er is veel mogelijk op het gebied van livemuziek. Bijvoorbeeld trompettisten die de stoet genodigden voorgaan bij de wandeling van de kerk naar de begraafplaats, een gezongen lied of de aanwezigheid van een muzikant (pianist, violist, gitarist, doedelzakspeler etc.). Een mooi klein, ingetogen nummer op gitaar of piano behoort ook tot de mogelijkheden.

Het mooie van livemuziek op maat is, dat alles kan.

Wij denken graag met u mee en gaan graag samen met u zoek naar uw specifieke muzikale wensen.