Uitaartzorg Dieren? Door onze jarenlange ervaring met de plaatselijke gebruiken en mogelijkheden bij uitvaarten in Dieren en omgeving, kunnen wij u goed adviseren zodat u de juiste keuze kunt maken voor een bijzonder en persoonlijk afscheid. Dieren valt samen met de dorpen Ellecom, De Steeg, Rheden, Velp, Spankeren en Laag-Soeren onder de gemeente Rheden. Hetty Plantinga is woonachtig in Dieren.

Uitvaartcentrum voor uitvaart Dieren

Indien de opbaring van uw dierbare niet thuis is, verzorgen wij voor u de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitvaartvaartcentrum van een collega-uitvaartonderneming. Bijvoorbeeld Monuta Dieren aan de Harderwijkerweg 5a in Dieren of Iris & De Mol Uitvaartverzorging in Rheden. Alle locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken over ruime parkeergelegenheid.

Afscheidsbijeenkomst Dieren

Een afscheidsbijeenkomst kunt u eigenlijk overal houden. Vaak kiest men voor de aula van een crematorium / begraafplaats of een kerk. Echter een afscheidsbijeenkomst kan ook bij u thuis (met een dominee of pastor erbij) of alleen een klein samenzijn rondom het graf met een handjevol aanwezigen (en aansluitend met elkaar lunchen bij Villa Veertien of de Peerdestal). Het is goed om te weten dat er veel mogelijk is op het gebied van uitvaartlocaties. Het kan een hele mooie gedachte zijn om een uitvaart te houden op een plek waarmee u verbonden bent of waar u een bijzondere herinnering aan heeft.

Crematorium Dieren

Dieren heeft een eigen crematorium aan de Imboslaan. Crematorium Dieren beschikt over een grote en kleine aula, dit zijn respectievelijk de Veluwezaal en de IJsselzaal.

Begraafplaats Dieren

Begraafplaats en gedenkpark Imboslaan in Dieren

De algemene begraafplaats Imboslaan ligt binnen de bebouwde kom van Dieren, maar hier zorgen de bomen en het groen voor een parkachtige sfeer. Met een oppervlakte van ongeveer 4 ha is deze begraafplaats klein en overzichtelijk. Er is een apart gedeelte met graven ‘In het bos’. In dit natuurgedeelte mag er op de graven een kei of steen geplaatst worden. Er is een kleine aula aanwezig voor maximaal zo’n 40 personen.

Begraafplaats en gedenkpark Harderwijkerweg in Dieren

Deze kleine algemene begraafplaats ligt binnen de bebouwde kom. Kenmerkend voor deze begraafplaats zijn de vele op elkaar lijkende stenen en de vele hekjes om de graven.Bij binnenkomst is er een rond veld gemaakt met in het midden het graf van de familie Kölling. De graven eromheen zijn allemaal naar het middelpunt gericht.
Begraafplaats en gedenkpark Heiderust is een algemene begraafplaats aan de Lentsesteeg in Rheden. Heiderust ligt midden in de natuur aan de rand van de Veluwezoom en is naast een begraafplaats ook een mooi gedenkpark. Het is de grootste begraafplaats van de gemeente Rheden, met een oppervlakte van 24 ha. Op het oude gedeelte, dat dateert uit 1913, is de aanleg parkachtig met graven langs sfeervolle lanen midden in het groen. Op dit gedeelte komen nog regelmatig graven beschikbaar. Het nieuwe gedeelte is in 1965 in gebruik genomen. In 2015 is aan de Velpse kant een plek ingericht als natuurbegraafplaats. Deze graven gaan uiteindelijk op in de natuur. Er is een speciale plek op de begraafplaats voor het houden van een openluchtbijeenkomst. Is het onverwachts toch slecht weer dan kan altijd uitgeweken worden naar de kleine aula op de begraafplaats.

Uitvaartbegeleiding Dieren

Naast uitvaartbegeleiding in Dieren begeleiden wij ook uitvaarten in onder meer Doesburg, Hummelo, Keppel, Westervoort, uitvaart Zevenaar, Arnhem, Huissen, Elst, Nijmegen, Rozendaal, Oosterbeek, Rheden, Velp, Eerbeek, Brummen, Apeldoorn, Zutphen en Doetinchem. Op verzoek komen wij ook buiten ons werkgebied. Neem ook dan gerust contact met ons op.
Wij verzorgen de begrafenis of crematie in Dieren, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Uitvaartbegeleiders voor uitvaartzorg Dieren en omgeving

Jacqueline Hofman | uitvaartbegeleider Dieren
Hetty Plantinga | uitvaartbegeleider Dieren

Jacqueline Hofman uitvaartbegeleider voor uitvaart DierenHetty Plantinga uitvaarbegeleider voor uitvaart Dieren