Uitvaart Arnhem? Door onze jarenlange ervaring met de plaatselijke gebruiken en mogelijkheden voor uitvaartbegeleiding  in Arnhem en omgeving, kunnen wij u goed adviseren zodat u de juiste keuze kunt maken voor een bijzonder en persoonlijk afscheid van de overledene. De gemeente Arnhem bestaat uit de stad Arnhem, de dorpen Schaarsbergen en Elden.

Uitvaartcentrum Arnhem

Indien de opbaring van uw dierbare niet thuis is, verzorgen wij voor u de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitvaartvaartcentrum van een collega-uitvaartonderneming voor een uitvaart in Arnhem; DELA Uitvaartcentrum Arnhem, Kramer Uitvaartverzorging in Arnhem, de monumentale boerderij van Uitvaartcentrum Moskowa of Monuta Arnhem. Alle locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken bovendien over ruime parkeergelegenheid. Monuta Arnhem is gelegen in Arnhem-Zuid.

Afscheidsbijeenkomst uitvaart Arnhem

Een afscheidsbijeenkomst kunt u eigenlijk overal houden. Vaak kiest men voor de aula van een crematorium of begraafplaats of een kerk. Echter een afscheidsbijeenkomst kan ook bij u thuis, met een dominee of pastor erbij, of alleen een klein samenzijn rondom het graf met een handjevol aanwezigen (en aansluitend met elkaar lunchen). Het is goed om te weten dat er veel mogelijk is op het gebied van uitvaartlocaties. Het kan een hele mooie gedachte zijn om een uitvaart te houden op een plek waarmee u verbonden bent of waar u een bijzondere herinnering aan heeft.

Crematorium Arnhem

Arnhem heeft een eigen crematorium; Begraafplaats & Crematorium Moscowa. Het is gelegen in Arnhem-Noord dichtbij het Openluchtmuseum. In crematorium Moscowa vind je de Lindenzaal voor crematieplechtigheden en de Berkenzaal voor begrafenisplechtigheden.

Begraafplaats Arnhem

In en rond Arnhem kan op vijf begraafplaatsen worden begraven. De meeste begrafenissen vinden plaats op begraafplaats Moscowa mede omdat het de  grootste begraafplaats in en rondom Arnhem is.  Bovendien is het ook de gemeentelijke begraafplaats.  Daarnaast is er een katholieke begraafplaats, twee protestantse begraafplaatsen en een natuurbegraafplaats.

Begraafplaats voor uitvaart Arnhem en omgeving

Begraafplaatsen en crematorium  Arnhem

Begraafplaats Moscowa

Waterbergseweg 18 in Arnhem
Begraafplaats Moscowa dateert uit de jaren 1873 -1876. In dat laatste jaar vond de eerste begrafenis plaats op Moscowa dat haar naam dankt aan de (bijna) gelijknamige naastgelegen hofstede Moskowa. Op de begraafplaats staan zo’n 20.000 graven. De begraafplaats heeft de Berkenzaal die gebruikt wordt voor begrafenisplechtigheden.  Lees meer over begraafplaats Moscowa

Begraafplaats Vredenoord

Kemperbergerweg 611 in Arnhem 
Deze begraafplaats is gelegen nabij Schaarsbergen en heeft een oppervlakte van circa 8.300 m². Het ligt mooi tegen tegen het Nationale Park De Hoge Veluwe aan en is geschikt voor een uitvaart Arnhem of omgeving. Vanuit Arnhem makkelijk te bereiken vanaf de A12 richting Utrecht.

Religieuze begraafplaatsen Arnhem

Rooms Katholieke Begraafplaats Lucaskerkhof

Rijksweg West 54a in Elden
Deze begraafplaats is in beheer van de Rooms Katholieke Sint Eusebiusparochie in Elden en is gelegen achter de Rooms Katholieke Lucas kerk. Inwoners evenals ex-inwoners van Elden met een RK-binding  kunnen hier begraven worden.

Protestants Kerkhof Bonifatiuskerk

Huissensedijk 10 in Elden
Dit kerkhof is gelegen bij de Nederlands Hervormde Bonifatiuskerk aan de Huissensedijk 10 en het Ds. Van Oosterzeehuis naast de kerk. Het hof rondom de kerk is nog steeds als begraafplaats in gebruik. De Stichting Protestants kerkhof Elden stelt zich momenteel tot doel (ex)inwoners van Elden de mogelijkheid te bieden begraven te worden op het kerkhof waar ook hun (groot)ouders en andere familieleden begraven liggen. Een kerkelijke binding met Elden is een uitgangspunt. Lees meer over kerkhof bonifatiuskerk

Natuur begraafplaatsen Arnhem

Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuurbegraafplaats Heidepol is gelegen op de rand van Arnhem. Dit mooie natuurgebied maakt deel uit van de uitgestrekte heidevelden van de Veluwe. Heidepol is een natuurgebied van 17 hectare groot met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren. U vindt hier vele wandelpaden die de open plekken, het bos en de bosranden voor iedereen toegankelijk maken. Lees meer over begraafplaats Heidepol

Bijzondere begraafplaatsen Arnhem

Vrijland Veteranen landgoed

Koningsweg 31 in Schaarsbergen
Op het veteranenlandgoed is een reveld ingericht waar de as van veteranen (evenals mensen die zich met hen verbonden voelen) kan worden verstrooid. Vrijland biedt hun een waardige laatste rustplaats, te midden van mede veteranen midden in de natuur.

Nationaal Verstrooiterrrein Delhuyzen

Aan de zuidelijke rand van de Veluwe, ten noorden van Arnhem ligt Verstrooiterrein Delhuyzen. Het 80 hectare omvattende terrein bestaat uit prachtig glooiende heidevelden en bossen en is rijk aan flora en fauna. De as mag, onder begeleiding, verstrooid worden in de bossen of op de heide. De nabestaanden kunnen bij de verstrooiing aanwezig zijn. Daarnaast vindt u hier ook het Internationaal Monument voor het Onbekende Kind van de Stichting Roos. Het terrein is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Uitvaartbegeleiding Arnhem

Naast uitvaartbegeleiding in Arnhem begeleiden we onder andere ook uitvaarten in gemeenten rondom Arnhem zoals Duiven, Westervoort, Ellecom, Zevenaar, Huissen, Elst, Nijmegen, Rozendaal, Oosterbeek, Velp, Rheden, Dieren en Apeldoorn. Daarnaast wordt onze hulp ook regelmatig ingeroepen in omliggende steden en dorpen. Maar ook voor uitvaartbegeleiding  buiten het werkgebied kunt u desondanks gewoon contact met ons opnemen

Wij verzorgen de begrafenis of crematie in Arnhem, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Uitvaartbegeleiders voor uitvaart Arnhem en omgeving

Jacqueline Hofman uitvaartbegeleider Arnhem en omgeving

Jacqueline Hofman is een gediplomeerd uitvaartbegeleider en heeft bovendien meer dan 10 jaar gewerkt bij Monuta Uitvaartzorg. Jacqueline Hofman is woonachtig in Arnhem en is hier ook geboren en getogen. Geen uitvaart is voor haar te groot, te klein, te complex of niet betaalbaar. Voor een passende uitvaart in Arnhem of omgeving kunt u contact opnemen met Jacqueline Hofman via telefoonnummer 06 31515032

Lees hier meer over uitvaartbegeleider Jacqueline Hofman

Hetty Plantinga uitvaarbegeleider Arnhem en omgeving

Hetty Plantinga begon haar opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle en staat voor een goed geregeld en waardig afscheid. Haar streven is dat de uitvaart mooi en waardig is waardoor nabestaanden tevreden kunnen terugkijken. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uitvaartverzorger Hetty Plantinga via telefoonnummer 06 15314470

Lees meer over uitvaartbegeleider Hetty Plantinga