Uitvaartfotografie; van onschatbare waarde

Van veel belangrijke momenten in ons leven maken we foto’s. Waarom dan niet van het afscheid? Natuurlijk zitten de herinneringen in je hoofd, echter een foto is een tastbare herinnering van een moment dat nooit meer terug komt. Er wordt nog niet vaak gedacht aan fotografie bij een afscheid. Toch zien we de laatste jaren steeds vaker dat een fotograaf bij het afscheid aanwezig is om mooie en intense momenten vast te leggen.
Met regelmaat horen wij van nabestaanden dat de dag van het afscheid aan hen voorbij is gegaan. Een dag van moeilijke, maar dierbare momenten – waarvan u in de meeste gevallen weinig tastbaars overhoudt. Hoe fijn is het dan om de dierbare momenten van het afscheid nog eens te bekijken. Uitvaartfotografie is een uniek onderdeel binnen de fotografie en vraagt vakkennis en ervaring van de fotograaf.

Een document voor nu en voor later

Erik Tax – uitvaartfotograaf

“Als fotograaf vertel ik het verhaal van het afscheid; van overzichtsfoto’s tot sfeervolle details. Door foto’s worden herinneringen opnieuw beleefd. Daarnaast vormen ze een waardevolle tastbare aanvulling op uw persoonlijke herinnering. Foto’s kunnen een waardevol houvast geven bij het verwerken van het verdriet en het kan prettig zijn om het moment van afscheid nog eens rustig te beleven door middel van foto’s op DVD of in een album. Uit ervaring weet ik inmiddels dat nabestaanden erg dankbaar zijn dat het afscheid op foto’s is vastgelegd. De foto’s zijn vaak ook een waardevolle steun voor jonge kinderen of voor degenen die niet aanwezig konden zijn bij het afscheid.
Uiteraard ga ik discreet te werk en ben ik onzichtbaar aanwezig. In een gesprek voorafgaand aan het afscheid overleggen we wat u wel, of juist niet, gefotografeerd wilt hebben.”