Over smaak van rouwdrukwerk valt niet te twisten…

Veel mensen bewaren een rouwkaart als tastbare herinnering. Daarom is het ontzettend belangrijk dat een rouwkaart met veel aandacht en zorg gemaakt wordt. Doorgaans gebeurt dit na het overlijden, maar steeds vaker denken mensen er bij leven over na. Het maakt een rouwkaart krachtig en persoonlijk indien er eigen beeldmateriaal gebruikt wordt. U kunt een volledig eigen ontwerp maken, maar u heeft ook de mogelijkheid om een keuze te maken uit één van de vele ontwerpen uit onze collectie. Wij hebben ook voorbeelden van juist een ingetogen klassieke stijl rouwkaart.

…maar over kwaliteit des te meer

Grafisch ontwerpen is een ambacht, een vak dat heel nauw komt. Het verschil zit in de details; de keuze en kleur van het lettertype, de uitlijning van de tekst, het bewerken van een foto, de kleur die verbinding brengt, de vakverdeling -waardoor alles op de juiste plek valt. Wij werken samen met gespecialiseerde grafische vormgevers die hun werk met passie en liefde uitvoeren. De kwaliteit van het drukken is voor hen erg belangrijk. Daarom werken zij uitsluitend met het beste materiaal. Daarnaast onderscheiden zij zich doordat het complete proces, van ontwerp tot en met productie, in eigen drukkerij plaatsvindt. Op deze manier zorgen wij er met elkaar voor dat u zich niet druk hoeft te maken over de kwaliteit van het rouwdrukwerk.

Geschreven woorden en een mooie afbeelding kunnen inspireren

Wij willen heel graag met u meedenken om het ontwerp zo persoonlijk mogelijk te maken. Aanvoelen welke stijl bij u past en vervolgens de puntjes op de i zetten. De vormgeving van de rouwkaart wordt in samenwerking met u, op maat gemaakt. Samen zoeken we naar referenties in beeld, kleur en tekst die hierbij passend zijn. U ontvangt een proef van de eerste opzet per e-mail. Daarna onderhouden we intensief contact om het ontwerp en de inhoud tot in detail geheel naar uw wens af te ronden.

Rouwpost verzenden

Om te zorgen dat rouwpost zorgvuldig wordt behandeld wordt deze verstuurd in enveloppen met een grijze rand en een speciale rouwpostzegel. Op deze manier is rouwpost voor uw postbode herkenbaar. U verzamelt de post in een speciale ‘verzendset voor rouwkaarten van PostNL’  die wij voor u meebrengen en wij geven deze vervolgens af bij een postkantoor. Wilt u dat liever zelf doen, dan kan dat natuurlijk ook. De rouwbrieven worden een dag later bezorgd. In het weekend biedt PostNL een gratis haalservice. De rouwbrieven worden dan zondag bij u opgehaald en maandag bezorgd.