Uitvaart Nijmegen? Door onze jarenlange ervaring met de plaatselijke gebruiken en mogelijkheden in Nijmegen en omgeving, kunnen wij u goed adviseren zodat u de juiste keuze kunt maken voor een bijzonder en persoonlijk afscheid.

Uitvaartcentrum voor uitvaartzorg Nijmegen

Indien de opbaring van uw dierbare niet thuis is, verzorgen wij voor u de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitvaartvaartcentrum van een collega-uitvaartonderneming of crematorium. Bijvoorbeeld het rouwcentrum van Crematorium Jonkerbos, DELA Uitvaartcentrum Waalstede, Yarden uitvaartcentrum Beuningen of het uitvaartcentrum van begraafplaats Rustoord. Alle locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en beschikken over ruime parkeergelegenheid.

Afscheidsbijeenkomst Nijmegen

Een afscheidsbijeenkomst kunt u eigenlijk overal houden. Vaak kiest men voor de aula van een crematorium / begraafplaats of een kerk. Echter een afscheidsbijeenkomst kan ook bij u thuis (met een dominee of pastor erbij) of alleen een klein samenzijn rondom het graf met een handjevol aanwezigen (en aansluitend met elkaar lunchen). Het is goed om te weten dat er veel mogelijk is op het gebied van uitvaartlocaties. Te denken valt aan Slot Doddendael, Fort Lent, Tent achter Villa Klein Heumen of Landgoed Brakkesteyn. Het kan een hele mooie gedachte zijn om een uitvaart te houden op een plek waarmee u verbonden bent of waar u een bijzondere herinnering aan heeft.

Crematorium Nijmegen

Crematorium Jonkerbos in Nijmegen

Crematorium Jonkerbos ligt naast begraafplaats Jonkerbos. Het crematorium beschikt over twee aula’s. In de Boszaal is ruimte voor 135 zitplaatsen. Families die de uitvaart in kleine kring willen houden kunnen voor de plechtigheid gebruik maken van de intieme Jonkerzaal waar 35 zitplaatsen zijn.

DELA crematorium en uitvaartcentrum Waalstede in Nijmegen

Crematorium Waalstede is onderdeel van coöperatie DELA. Het crematorium opende haar deuren in 2016 en is daarmee het jongste crematorium van Nijmegen.
Het crematorium beschikt over vier rouwkamers waar de overledene tussen de dag van overlijden en de crematie kan worden opgebaard. Nabestaanden die veel bij de overledene willen zijn kunnen gebruik maken van de 24-uurs kamer waar men afscheid kan nemen zonder eerst een afspraak te maken. Waalstede beschikt over twee aula’s waarvan de grootste een capaciteit heeft van 150 zitplaatsen en 250 staanplaatsen. De kleine aula biedt ruimte voor dertig personen.

Yarden Uitvaartcentrum en Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen

Crematorium Beuningen & Rijk van Nijmegen is onderdeel van uitvaartorganisatie Yarden. Het is een groot crematorium dat ook beschikt over een eigen uitvaartcentrum. Het is gelegen aan de Schoenaker 12 in Beuningen.
Het crematorium heeft de beschikking over twee aula’s. In de grote aula kunnen groepen worden ontvangen tot 400 mensen. Er is ruimte voor 175 zitplaatsen. De kleine aula is intiemer van opzet, hier is ruimte voor maximaal vijftig personen. Het uitvaartcentrum beschikt over 3 opbaarkamers.

Begraafplaats en crematorium Nijmegen

Begraafplaats Jonkerbos

Winkelsteegseweg in Nijmegen

Begraafplaats Jonkerbos is 8 hectare groot. De begraafplaats is parkachtig aangelegd en werd in 1948 geopend als een Rooms-Katholieke begraafplaats. Tegenwoordig mag iedereen, ongeacht geloof of afkomst worden begraven op begraafplaats Jonkerbos.
De begraafplaats beschikt over voorzieningen om de uitvaartplechtigheid te houden en om na de begrafenis samen te komen voor de condoleance. Kleine gezelschappen kunnen de uitvaartplechtigheid houden in de kapel. Hier is ruimte voor maximaal dertig mensen. Grotere gezelschappen kunnen gebruik maken van de aula in het stiltecentrum. In deze ruimte kunnen zestig mensen zitten en er kunnen genoeg mensen staan.

Begraafplaats Daalseweg

Begraafplaats Daalseweg is omgeven door een mooi smeedijzeren hek. Op de begraafplaats bevind zich een oude beukenlaan in kruisvorm. Op de splitsing van de beukenlaan staat in het midden een kruisbeeld. Het is een oude katholieke begraafplaats die dateert uit 1885. Er zijn verschillende bekende Nijmegenaren begraven op begraafplaats Daalseweg.

Begraafplaats Graafseweg aan de Graafseweg in Nijmegen

Begraafplaats Graafseweg is sinds 1881 in gebruik. Op deze begraafplaats werden tussen 1961 en 1980 geen nieuwe graven meer uitgeven, maar daarna hebben Nijmegenaren de begraafplaats weer gevonden. Het zijn vooral inwoners van Nijmegen-West die worden begraven op deze begraafplaats. De begraafplaats beschikt over een monumentaal poortgebouw. De Stichting Begraafplaatsen Nijmegen wil dit poortgebouw in de toekomst verbouwen tot een ruimte waar uitvaartplechtigheden en condoleances gehouden kunnen worden. Veel slachtoffers van het bombardement van 22 februari 1944 zijn eerst in een massagraf begraven op begraafplaats Graafseweg. Later zijn de meeste lichamen alsnog geïdentificeerd en herbegraven op begraafplaats Vredehof. Een monument op de begraafplaats herinnert aan het massagraf.

Begraafplaats Notenlaantje

Begraafplaats Notenlaantje behoorde oorspronkelijk tot de gemeente Elst. Sinds Lent is toegevoegd aan Nijmegen hoort deze begraafplaats bij Nijmegen. Het is een eenvoudige begraafplaats met een capaciteit voor 250 graven. De begraafplaats is nog niet vol waardoor er nog steeds graven uitgegeven kunnen worden.

Bijzondere begraafplaatsen Nijmegen

Begraafplaats Rustoord

Postweg 60 in Nijmegen

Begraafplaats Rustoord is onderdeel van uitvaartorganisatie Monuta. Het is een prachtige begraafplaats met veel groen. De begraafplaats is in 1897 in gebruik genomen. Op de begraafplaats worden verschillende soorten graven aangeboden. Er is een speciaal kindervak en er zijn bovengrondse graven aanwezig.Een bovengrondgraf is een mooi alternatief voor mensen die niet gecremeerd willen worden, maar tegelijkertijd ook niet begraven willen worden. De kist met de overledene wordt in een muur geplaatst die wordt afgesloten met een stenen ornament. Op begraafplaats Rustoord staat een monument ‘voor het nooit verloren kind’. Er zijn ook enkele keldergraven beschikbaar op de begraafplaats. In deze keldergraven kunnen vier en bij enkele zelf meerdere overledenen worden bijgezet. Op de begraafplaats is een uitvaartcentrum waar de overledene tot de dag van de begrafenis kan worden opgebaard. Er is ook een aula waar de plechtigheid en de condoleance gehouden kan worden. In de aula is ruimte voor 100 zitplaatsen.

Begraafplaats Vredehof

Weg door Jonkerbos in Nijmegen
Begraafplaats Vredehof is ruimtelijk aangelegd. De paden zijn goed begaanbaar voor mensen die niet makkelijk kunnen lopen. Op de begraafplaats is een aula waar een uitvaartplechtigheid of een condoleance gehouden kan worden. Op de begraafplaats is voor islamieten een speciale islamitische begraafplaats aangelegd. Op de begraafplaats is een speciaal ereveld voor de slachtoffers van het bombardement van 22 februari 1944. Ook de bekende verzetsheld Jan van Hoof is er begraven.

Religieuze begraagplaatsen Nijmegen

Begraafplaats Neerbosch-Hees

Begraafplaats Neerbosch-Hees is een Rooms-Katholieke begraafplaats die sinds 1848 in gebruik is. De begraafplaats ligt op het terrein van het kerkgebouw aan de Dennenstraat. Tegenwoordig is de parochie St. Antonius Abt beheerder van de begraafplaats.

Katholieke begraafplaats St. Barbara

Begraafplaats St. Barbara is een Rooms-Katholieke begraafplaats gelegen aan de Pastoor Wicherstraat. De begraafplaats is in beheer van de parochie Brakkenstein. De begraafplaats is nog steeds in gebruik.

Joodse Begraafplaats Huis der Levenden

Begraafplaats Huis der Levenden is de joodse begraafplaats van Nijmegen en omgeving. De begraafplaats werd in 1890 aangelegd en lag tot de grenscorrectie tussen Nijmegen en Groesbeek in de gemeente Groesbeek. De begraafplaats ligt aan de kwakkenbergweg.
De begraafplaats is eigendom van De Nederlands Israëlitische gemeente Nijmegen.

Uitvaartverzorging Nijmegen

Naast uitvaarverzorging in Nijmegen begeleiden wij ook uitvaarten in Arnhem, Elst, Oosterbeek en Velp. Maar ook in omliggende steden en dorpen wordt onze hulp regelmatig ingeroepen. Neem ook dan gerust contact met ons op.

Wij verzorgen de begrafenis of crematie in Nijmegen, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Uitvaartbegeleiders voor uitvaartzorg Nijmegen en omgeving

Ben je op zoek naar uitvaartbegeleiders voor uitvaart Nijmegen en omgeving? Jacqueline Hofman en Hetty Plantinga helpen u graag met hun ervaring en deskundigheid voor een passende uitvaart voor uw dierbare

Jacqueline Hofman | uitvaartbegeleider Nijmegen
Hetty Plantinga | uitvaartbegeleider Nijmegen

Jacqueline Hofman uitvaartbegeleider voor uitvaart NijmegenHetty Plantinga uitvaarbegeleider voor uitvaart Nijmegen