Wat kost een uitvaart?

Met grote regelmaat krijgen wij de vraag: ‘wat kost een uitvaart’?
Denkt u dat u géén invloed uit kunt oefenen op de uitvaartkosten en dat de prijs vast staat?
Dat klopt niet. Meestal varieert de prijs van een uitvaart tussen de € 2.000 en € 8.000. Voor elk budget is een passend afscheid mogelijk. Een goede uitvaartverzorger houdt rekening met het beschikbare budget en laat de kosten afhangen van de wensen van de familie.

Verzekering en uitvaartkosten

U bent altijd vrij in uw keuze door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen, bij welke verzekeraar de uitvaartverzekering dan ook loopt. Indien uw verzekeraar een eigen uitvaartonderneming heeft (bijvoorbeeld Yarden, DELA en Monuta) bent u toch vrij in de keuze van uw eigen uitvaartverzorger.
Wilt u weten waar u aan toe bent? Het is altijd interessant om door ons een vergelijkende offerte te laten maken om concreet het prijsverschil in beeld te krijgen.

Uitvaartkosten aan de hand van uw eigen wensen

Bent u nieuwsgierig naar de kosten van een uitvaart Arnhem of omgeving, of wilt u duidelijkheid en inzicht in de uitvaartkosten naar aanleiding van uw eigen uitvaartwensen? Wij komen graag voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u langs om alle opties door te spreken en nauwkeurig de uitvaartkosten voor u op een rijtje te zetten. Het is natuurlijk ook mogelijk om uitvaartkosten schriftelijk of per mail te ontvangen.

Opdrachtgever van de uitvaart

De wet op de lijkbezorging laat het regelen van de uitvaart over aan de naasten en spreekt geen voorkeur voor of rangorde van de ene naaste boven de andere uit. Naasten zullen in onderling overleg moeten afspreken wie opdrachtgever wordt. De opdrachtgever, en dat kan er maar een zijn, is degene die uiteindelijk zijn/haar handtekening zet onder de opdracht en hij/zij is verantwoordelijk voor het betalen van de rekening daarvan als de kosten niet uit een verzekering kunnen worden gedekt.