Jacqueline Hofman

Sinds het overlijden van mijn vader in 2006 was de dood niet meer ‘iets van iemand anders’. Hoe verdrietig zijn verlies ook was, ik heb mogen ervaren dat een afscheid ook heel mooi, troostend en met een glimlach vormgegeven kan worden. Het was een onvergetelijk samenzijn om nog steeds met een warm gevoel op terug te kijken en dat perspectief bood op het pad dat erna volgde.
Ik ben een gediplomeerd uitvaartbegeleider en heb het vak mogen leren bij Monuta Uitvaartzorg. Met mijn ruim 10 jaar ervaring, toewijding en creativiteit samen met uw verhaal, wensen en budget – als kompas voor een passend afscheid; hiermee maak ik het verschil.

Met plezier neem ik een verantwoordelijke plek in bij het draaiende houden van mijn huishouden dat naast mij nog bestaat uit echtgenoot Robert, dochter Elise (22 en uitwonend) en zoon Pieter Bas (18 jaar, inmiddels ook uitwonend). Ik ben Lion in Arnhem, vrijwilliger bij de stichting 4 het Leven, redactielid bij Vakblad Uitvaart, examinator bij de Stivu en houd van lezen, schilderen, wandelen, reizen, koken en nog héél veel meer. Ik ben iemand met veel compassie en liefde voor de medemens en ben erg verbonden met wat er in de wereld om mij heen leeft.

‘Het gelukkigst zijn niet altijd degenen die van alles het beste hebben, maar zij die het beste maken van alles wat op hun pad komt’.

Op 1 mei 2015 is er bij mij borstkanker geconstateerd. In de weken voor de operatie, waarin ik niet wist wat de opererend arts aan zou treffen en of er al dan niet uitzaaiingen waren, heb ik de meest wezenlijke levensles geleerd. Want ondanks alle geweldige mensen om me heen, ondanks alle liefde en zorg die me omringde moest ik dit gevecht in mijn eentje opknappen. Het heeft mij geïnspireerd om iets moois te maken van de tijd die ik zelf nog heb. Dit werd het fundament van het bureau voor uitvaartzorg Arnhem.
Een bureau omdat we heel veel expertise in huis hebben, vakkundig, persoonlijk, stijlvol en professioneel zijn. Het is niet ondenkbaar dat zich meerdere professionals bij ons aansluiten.

Wat maakt mij uniek?

Mijn leven wordt gekenmerkt door de vraag hoe ik in het leven van anderen van bijzondere betekenis kan zijn. In 2007 zei ik de wereld van zakenreizen vaarwel om te doen, wat ik toen nog niet wist, dat ik het liefste zou gaan doen; families adviseren en begeleiden bij het vormgeven van de uitvaart van hun dierbare. Inmiddels heb ik ruim 500 nabestaanden mogen helpen bij het vormgeven van de uitvaart van hun dierbare. Of het nu gaat om uitvaart begeleiding, het schrijven van een toespraak of levensverhaal, of de hele uitvaart voorgaan; in de 10 jaar dat ik dit prachtige werk doe heb ik mij in alle onderdelen van een uitvaart gespecialiseerd.

Geen uitvaart is voor mij te groot, te klein, te complex of niet betaalbaar.