Nazorg; ook na de uitvaart kunt u op ons rekenen

Afscheid nemen van iemand van wie we houden, is een van de meest aangrijpende ervaringen die we kunnen hebben. Om opnieuw van het leven te leren houden moet verdriet een plaats krijgen om het te kunnen dragen.

Wij vinden het ontzettend belangrijk om u niet alleen voor en tijdens de uitvaart bij te staan, maar juist ook na de uitvaart. Een dag of tien na het afscheid vindt er een nagesprek met de nabestaande(n) plaats. Indien u hier behoefte aan heeft kijken we samen in alle rust nog even terug op het moment van afscheid. Het kan fijn zijn om nog even stil te staan bij alles wat gebeurd is. Daarnaast geeft het inzicht in wat u mogelijk nodig hebt om verder te kunnen. Samen kijken we waaraan u behoefte heeft. Praten over het verdriet is ook, of misschien juist, praten over u zelf.

Praktische nabestaanden zorg

Direct na een overlijden moeten er financiële, administratieve en belastingtechnische zaken worden geregeld.
Het Landelijk Steunpunt Rouw (LSR) heeft een digitale vragenlijst ‘Zakelijke Zorg’ ontwikkeld. Deze digitale checklist is de start voor het bieden van digitale steun bij rouw; zakelijk en emotioneel. De hoogwaardige digitale steun is op uw persoonlijke situatie toegesneden en wordt u aangeboden door het Landelijk Steunpunt Rouw, in samenwerking met ons. Hieraan zijn kosten verbonden. Indien wij de uitvaart voor u hebben verzorgd dan ontvangt u van ons een persoonlijke inlogcode voor deze digitale checklist.
Bovendien krijgt u dan tevens toegang tot het e-book voor nabestaanden ‘Zakelijke Zorg’. Deze digitale doorbladerbare gids van ruim 130 pagina’s geeft u uitgebreide informatie over het hoe en wat van ‘wat te regelen na een overlijden’. U kunt zowel de pagina’s die in de actielijst genoemd worden als de digitale versie, uitprinten. → meer lezen over Het Landelijk Steunpunt Rouw 

Ook als u hulp nodig heeft bij praktische zaken rondom het overlijden staan wij voor u klaar.  Indien nodig verwijzen wij u door naar een professionele instantie die de praktische zorg verder kan begeleiden. Wij hebben een fijne samenwerking met diverse vakkundige mensen.