Wat te doen bij een overlijden?

Het overlijden van een geliefde, gezinslid, familielid of dierbare naaste is een ingrijpende gebeurtenis. Veel mensen hebben het gevoel dat er direct van alles geregeld moet worden. Dit is gelukkig niet nodig; neem gerust de tijd om bij de overledene te zitten en/of op familie of vrienden te wachten. Is iemand thuis overleden, bel dan de huisarts (overdag) of de huisartsenpost (’s avonds en in het weekend). De arts stelt het overlijden vast en vult de overlijdenspapieren in. Indien iemand in een ziekenhuis of andere zorginstelling overlijdt, dan wordt de arts door het verplegend personeel ingeschakeld.

Vervolgens belt u ons. Indien u het fijn vindt dat wij direct naar u toe komen om de eerste noodzakelijke stappen te zetten kan dat. Door bijvoorbeeld samen met ons de laatste verzorging te doen, de kleding uit te zoeken en te overleggen hoe u de opbaring wilt, creëren we tijd en ruimte om samen naar de vervolgstappen te kijken. Natuurlijk kunnen we ook telefonisch de eerste noodzakelijke stappen afstemmen. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op 06 3151 5032.

Een overlijden in het buitenland?

Ook indien het overlijden in het buitenland plaats heeft gevonden kunnen wij de repatriëring en de uitvaart verzorgen. Heeft de overledene een uitvaartverzekering, reisverzekering of aanvullende ziektekostenverzekering? Wij bieden ondersteuning en leggen contacten met de betreffende verzekeraar.