De keuze van uw uitvaartbegeleider en uw uitvaartverzekering

In de tijd tussen het overlijden en de uitvaart wilt u iemand om u heen die u vertrouwt en die bij u past. Daarom is het fijn dat u altijd zelf iemand uit kunt kiezen. Welke uitvaartverzekering u ook heeft, u bent geheel vrij in de keuze van uw uitvaartbegeleider. Daarnaast kunt u met elke uitvaartverzekering bij ons terecht.

Kapitaalverzekering en Naturaverzekering

Veel mensen hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Bij een kapitaalverzekering of deposito storting wordt bij overlijden een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd. Hiermee kan de uitvaart, of deel van de uitvaart, bekostigd worden. Ook bij een naturaverzekering (een verzekering in de vorm van goederen en diensten) is het mogelijk om de verzekering in geld uit te laten keren.

Sommige uitvaartverzekeraars (bijvoorbeeld Yarden, DELA en Monuta) wekken de indruk dat als u daar verzekerd bent, u ook de uitvaart door die maatschappij moet laten verzorgen. Dat is zeker niet het geval. Uw verzekeraar zal u ook altijd vertellen dat de kosten hoger uit kunnen vallen indien u kiest voor uw eigen uitvaartbegeleider en dat u de ‘kortingen’ misloopt die zij u aanbieden. Echter het verschil in prijs wordt niet bepaald door de kortingen maar door de tarieven die gehanteerd worden.

Wilt u geheel vrijblijvend advies krijgen over uw lopende uitvaartverzekering in combinatie met uw uitvaartwensen? U mag altijd contact met ons opnemen. U krijgt direct een overzichtelijke en nauwkeurige kostenbegroting. Daarnaast is het altijd interessant om door ons een vergelijkende offerte te laten maken om concreet het prijsverschil in beeld te krijgen.